Παράταξη “Εντάξει”: Η Θεσσαλονίκη απέκτησε… θερινή Δημοτική Βιβλιοθήκη

30/05/2017 13:30
|
THESTIVAL TEAM

Αιχμηρή είναι η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», σχετικά με το θέμα που προέκυψε, από τις βροχές των τελευταίων ημερών, στο κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, εξαπολύοντας βολές κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

«Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες και το έργο των 92 ημερών, το οποίο, τελικά, διήρκεσε περίπου… 500 και κόστισε 1.350.000 ευρώ, αυτό της ανακαίνισης της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μας απασχολεί και πάλι, αφού από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έμπασε νερά.

Φυσικά και, για άλλη μία φορά, δεν φταίει η διοίκηση του Δήμου. Ούτε, φυσικά, το… κτίριο. Φαίνεται πως φταίει ο… κακός ο καιρός, που τη μία παγώνει το αλάτι και την άλλη δημιουργεί… συνθήκες υγρασίας σε κλειστό χώρο.

Το έργο της ανακαίνισης της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης είχε χαρακτηριστεί, από τη διοίκηση του δήμου ως “ατυχές έργο”. Σε αυτό, η διοίκηση είπε αλήθεια. Όπως διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης, μετά τις βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών, το κτίριο είχε την… ατυχία να μπάσει νερά. Έτσι, η Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη πόλη που απέκτησε… θερινή βιβλιοθήκη. Μια βιβλιοθήκη που δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν βρέχει»!