Πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό από το δήμο Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και τον πολιτισμό, το οποίο προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεών του για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013.

Το σχετικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος υποστηρίζοντας το έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8», του Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. Το έργο απευθύνεται τόσο σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι άνω των 16 ετών. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από τα μαθήματα που προσφέρονται, να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις γλωσσικές δεξιότητες καθώς και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Τα μαθήματα, με ημερομηνία έναρξης Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, θα γίνονται σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής. Η κατάταξη των ενδιαφερόμενων στα τμήματα θα πραγματοποιηθεί ύστερα από σχετικά tests για την πιστοποίηση του επιπέδου.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα:

Α1 (διάρκειας 125 ωρών ),
Α2 (διάρκειας 175 ωρών),
Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και
Β1 (διάρκειας 195 ωρών), με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου.
Αιτήσεις- Πληροφορίες: 10o ΕΠΑ.Λ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Σχολικό συγκρότημα “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” – Κατσιμίδη 11) 2310 88 82 86 (Δευτέρα 8.00-12.00 και Τετάρτη 16.00-20.00),
Άλλοι τρόποι επικοινωνίας: 6946835631, 213 131 4580, 213 131 4592
E-mails: odysseasthessaloniki@gmail.com , odysseas@ein.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.