Βρούτσης για πρόταση ΠΑΟΚ για άρση μέτρων νωρίτερα στα γήπεδα: Η κυβέρνηση έχει εκφραστεί

Για την πρόταση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση να μειωθεί στο μισό η τιμωρία των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή στον ένα μήνα και για τον επόμενο μήνα να τελεί σε αναστολή η ποινή ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου Σταδίου. Η πρόταση του κ. Γκαγκάτση περιελάμβανε επίσης πως αν στο διάστημα (της αναστολής) προκληθούν ξανά επεισόδια, τότε να τιμωρηθεί μόνο η ομάδα στο γήπεδο της οποίας έχουν συμβεί κι όχι συνολικά η κατηγορία, όπως αποφάσισε τώρα η κυβέρνηση. Ο κ. Γκαγκάτσης πρότεινε ακόμη και το ενδεχόμενο τιμωρίας ομάδας για ολόκληρη τη σεζόν αν συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα οι οπαδοί της, σε μία προσπάθεια να αλλάξει στάση η Πολιτεία.
«Δεν υπάρχει κάποια πρόταση που έχει έρθει στο Υπουργείο Αθλητισμού μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει εκφραστεί. Υπάρχει μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που λέει συγκεκριμένα πράγματα. Σήμερα που μιλάμε τηρούνται και θα τηρηθούν», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
«Συγχαρητήρια για τον ΠΑΟΚ που μας έκανε περήφανους για την πρόκριση του και για το πολύ ωραίο παιχνίδι που παίζει αυτό το διάστημα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια εμβληματική ομάδα για τη χώρα μας και είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε πρόταση καταθέσει. Εάν έρθει πρόταση από τον ΠΑΟΚ βεβαίως να την συζητήσουμε», πρόσθεσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός αναφορικά με την Νέα Τούμπα.

Ο κ. Βρούτσης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον 31χρονο υπαρχιφύλακα αστυνομικό που δίνει μάχη για την ζωή του μετά χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. «Ευχόμαστε όλα να κερδίσει αυτή την μάχη και να δώσουμε κουράγιο στην οικογένειά του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Αυτά τα θλιβερά φαινόμενα της «αθλητικής» βίας που δεν είναι αθλητική αλλά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που φεύγει έξω από τα γήπεδα να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», επισήμανε.
«Θα ρίξουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη μάχη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες το επόμενο χρονικό διάστημα παραδείγματος χάρη το «πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο εναντίον της αθλητικής βίας». «Στη μάχη αυτή έχετε δει ήδη ενέργειες. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ρίξουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη μάχη. Θα αναπτυχθούν νέες πρωτοβουλίες που θα συμπληρώσουν ήδη πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα όπως για παράδειγμα το πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο εναντίον της αθλητικής βίας που έγινε το 2022, το πιο αυστηρό στην Ευρώπη, ελέγχους οι οποίοι μετά την δολοφονική ενέργεια που έγινε στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκαν σε όλη τη Θεσσαλονίκη και γίνονται όσοι ποτέ στο παρελθόν», υπογράμμισε.
«Θα μεταμορφώσουμε το Καυτανζόγλειο – Θα γίνει ένα ανεκτίμητο στολίδι»
Το Καυτανζόγλειο στάδιο θα γίνει ένα στολίδι, θα το μεταμορφώσουμε, τόνισε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ο κ. Βρούτσης. «Είμαστε αποφασισμένοι και στο κομμάτι της υλοποίησης και πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα του αθλητισμού, που λέγονται αθλητικές υποδομές να δώσουμε και εδώ μία μάχη και να βελτιώσουμε ό,τι υπάρχει. Το Καυτανζόγλειο θα αποτελέσει τον πυρήνα του αθλητισμού μας όσον αφορά την αθλητική εγκατάσταση για τη Βόρεια Ελλάδα. Θα το μεταμορφώσουμε, θα γίνει ένα ανεκτίμητο στολίδι. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις με προτεραιότητα το Καυτανζόγλειο που έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω των αθλητικών εγκαταστάσεων. Να το βάλουμε πολύ ψηλά στην ιεραρχία του αθλητισμού στην χώρα, ισότιμο του εμβληματικού ΟΑΚΑ που έχουμε στην Αθήνα. Αυτές οι δύο αθλητικές εγκαταστάσεις θα αποτελούν τα πρότυπα του αθλητισμού στη χώρα», σημείωσε ο ίδιος.
«Ήδη με έκτακτη επιχορήγηση 1.060.000 ευρώ δείξαμε στην πράξη μέσα στο 2023 ότι θέλουμε το Καυτανζόγλειο να το σηκώσουμε ψηλά και να λύσουμε σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα. Τα λεφτά αυτά έχουν μπει ήδη στο ταμείο του Καυτανζογλείου. Από 1/1 ο προϋπολογισμός αυξάνει κατά 150%, δηλαδή θα είναι της τάξης του 1.700.000 ευρώ ετησίως», πρόσθεσε.

«Έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, έργα που λειτουργούν υπέρ του σταδίου. Σαν επιτροπή διοίκησης παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη φάση μελετών για οτιδήποτε αφορά τις εγκαταστάσεις του σταδίου και ολοκληρωμένες μελέτες στατικής επάρκειας. Συμφωνήσαμε σε οδικό χάρτη υλοποίησης αυτών μέσα στο 2024», ανέφερε ο πρόεδρος του Καυτανζογλείου, Ιωάννης Σωσσίδης επισημαίνοντας ότι τα απαραίτητα έργα «δεν είναι διαρκείας μεγαλύτερης του εξαμήνου. «Το Καυτανζόγλειο εντός του 2024 θα είναι ασφαλές τόσο για το κοινό όσο και τους αθλούμενους. Να ξαναγίνει το εμβληματικό στάδιο της βόρειας Ελλάδας τόσο για το στίβο όσο και τα υπόλοιπα αθλήματα. Το Καυτανζόγλειο θα είναι σημείο αναφοράς για όλη την κοινωνία», τόνισε.
«Η προσπάθεια που έγινε και θα γίνει είναι αξιοσημείωτη. Εάν θέλουμε να έχουμε αθλητισμό χωρίς βία είναι προτεραιότητα οι υποδομές. Ο αθλητισμός είναι η πρόταση κατά της βίας», σημείωσε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας.






