Τσιτσιπάς – Φις 1-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον “Στεφ” στο τουρνουά της Ρώμης

|
THESTIVAL TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο19) δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρθουρ Φις (Νο14) και γνώρισε την ήττα με ανατροπή 2-1 σετ (6-2, 4-6, 2-6) στον 3ο γύρο του Rome Masters, αποχαιρετώντας πρόωρα το τουρνουά.

Το ξεκίνημα του αγώνα προμήνυε διαφορετική εξέλιξη, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε εντυπωσιακά στο court, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-2 μέσα σε μόλις 29 λεπτά. Με σταθερό σερβίς και αποτελεσματικές επιστροφές, πέτυχε δύο breaks και έδειχνε απόλυτα κυρίαρχος.

Ωστόσο, ο 20χρονος Γάλλος αντέδρασε στο δεύτερο σετ. Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους ως το 4-4, όμως ο Φις βρήκε το πρώτο του break point στο πιο κρίσιμο σημείο, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε. Με love service game στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε ψυχολογικό προβάδισμα.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να επανέλθει. Ο Φις συνέχισε με αυτοπεποίθηση, σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του Έλληνα τενίστα και κλείνοντας το σετ με 6-2. Έτσι, υπερίσχυσε για δεύτερη φορά φέτος επί του Τσιτσιπά, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη απέναντί του.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.