Πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ στα φιλικά, ανησυχία για την άμυνα

Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με ήττα ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ την παρουσία του στην Ολλανδία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-3 από την Τβέντε.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε θετικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, όμως η αμυντική εικόνα στα τελευταία δύο παιχνίδια αποτελεί ένα σημείο που χρήζει προσοχής. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αλέσιο δέχθηκε συνολικά πέντε γκολ στα δύο τελευταία φιλικά, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει έντονα τους πάντες στην ομάδα.

Η αναμέτρηση, ωστόσο, πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του τραυματισμού του Αρίτζ Ελουστόντο, ο οποίος προκάλεσε έντονη ανησυχία στις τάξεις της ομάδας, τόσο στο τεχνικό επιτελείο όσο και στο ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ. Ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός επιχείρησε να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα, όμως η προσγείωσή του ήταν άτσαλη, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να δείξει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί γόνατο.

Παρά τις προσπάθειες να συνεχίσει, ο Ελουστόντο δεν κατάφερε να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και αντικαταστάθηκε, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου», λίγες ημέρες μετά και το σοκ με τον τραυματισμό του Γιάννη Σαρρή.

Προβάδισμα από… δώρο της Τβέντε
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 10ο λεπτό.


Το γκολ ήρθε από ένα μεγάλο λάθος της άμυνας της Τβέντε. Ο Νόισταντ επιχείρησε να επιστρέψει την μπάλα προς τον τερματοφύλακά του, όμως η συνεννόηση μεταξύ των δύο παικτών ήταν κάκιστη. Η μπάλα πήρε απρόβλεπτη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ ένα ανέλπιστο προβάδισμα.

Ο «Δικέφαλος» δεν χρειάστηκε να δημιουργήσει οργανωμένη επιθετική προσπάθεια για να βρει το γκολ, καθώς εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό αμυντικό λάθος των Ολλανδών.

Η Τβέντε απάντησε με Όργιαστερ
Η Τβέντε δεν άργησε να αντιδράσει και στο 36ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα εξαιρετικό γκολ του Όργιαστερ.


Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια και με τρομερό τελείωμα νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας το 1-1.

Ο Χέσελινγκ υπέγραψε την ανατροπή
Η ολλανδική ομάδα κατάφερε τελικά να κάνει την ολική ανατροπή στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Βένεγκουρ οφ Χέσελινγκ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 για την Τβέντε.

Ο Γερεμέγεφ έφερε το ματς στα ίσα
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έψαξε την ισοφάριση και τη βρήκε στο 87ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Κένι από τα δεξιά, ο Γερεμέγεφ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σουηδός λίγο έλειψε να κάνει και το 3-2, όμως το σουτ που επιχείρησε-μετά από κλέψιμο του Πέλκα-πέρασε ελάχιστα έξω.

Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, πληρώνοντας μία ακόμη αδράνεια στην αμυντική του λειτουργία. Η Τβέντε εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος στα μετόπισθεν και ο Χλίνσον ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Ελουστόντο, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Καμαρά, Ζαφείρης, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μύθου.

Έπαιξαν ακόμη οι: Μπαταούλας, Τσιφτσής, Κοσίδης, Γκόμες, Μπάλντε Γερεμέγεφ, Πέλκας, Μπέρδος και Τσοπούρογλου.

Πηγή: metrosport.gr