Ο Φαμπιάνο εκτέλεσε τον Πανσερραϊκό στις καθυστερήσεις

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ο Άρης…ξύπνησε από το 80΄ και μετά χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Χόβαν έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει όρθιο τον Πανσερραϊκό, αλλά δεν υπολόγιζε στον Φαμπιάνο, ο οποίος με τρομερή κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα χάρισε το τρίποντο στους ”κιτρινόμαυρους”. Μια αγχωτική αλλά κυρίως σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Άρης είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα και στην πρώτη του φάση θα μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στο γκολ. Ύστερα από μακρινή μπαλιά του Φαμπιάνο, ο Μοντόγια έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, την έσπασε με την μία μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μορόν δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και να γίνει απειλητικός.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανσερραϊκό σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο Χατζηστραβός επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση και ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια.

Στο 28ο λεπτό ο Άρης άγγιξε το 1-0, όμως το σουτ του Μενέντες από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Πέντε λεπτά μετά, ήταν σειρά των νεοφώτιστων να απειλήσουν, με το σουτ του Δεληγιαννίδη να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 38΄ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Σουλεϊμάνοφ με ωραία ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε απέναντι από τον Χόβαν.

Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο 45άλεπτο ανήκε στους κιτρινόμαυρους, με το σουτ Σουλεϊμάνοφ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Χόβαν.

Να σημειώσουμε ότι κατά την ανάπαυλα ο Άκης Μάντζιος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή Περράκη για το γεγονός ότι δεν απέβαλε απευθείας με κόκκινη κάρτα τον Στάικο για το χτύπημα στον Πάρντο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός απείλησε με το σουτ του Άλεξιτς-ύστερα από τη σέντρα του Δεληγιαννίδη από τα δεξιά-να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 80΄ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Μορόν να αποκρούει ο Χόβαν και δύο λεπτά μετά, ο Ισπανός από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον γκολκίπερ των Σερραίων να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μορόν έκανε το σουτ και ο Χόβαν απέκρουσε με το ένα χέρι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών για τον Άρη συνεχίστηκε με τον Ζαμόρα να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι μετά τη σέντρα του Μορόν στο 84΄ και τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα σπουδάια ευκαιρία, με το σουτ του Παναγίδη να μπλοκάρει εντυπωσιακά στη γωνία του ο Χόβαν, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Φαμπιάνο έφυγε λίγο άουτ.

Στο 95΄ ο γκολκίπερ των Σερραίων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Ο Άρης συνέχισε την πίεση και μετά από ένα σουτ του Μορόν που κόντραρε κέρδισε κόρνερ. Και από την εκτέλεση, ήρθε η λύτρωση με τον Φαμπιάνο, ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά χάρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια (59′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστρατε, Τζούρασεκ (59′ Νταρίντα), Πάρντο (66′ Ζαμόρα). Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες (59′ Παναγίδης), Μορόν

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης (46′ Μασκανάκης), Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Στάικος, Μορέιρα (86′ Θυμιάνης), Χατζηστραβός (65′ Σοφιανός), Μούργος (78′ Ουεντραόγκο), Άλεξιτς (86′ Γούλερι)

Πηγή: metrosport.gr

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.