Αργεντινή: Οδομαχίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και μωρά να φεύγουν από την κερκίδα (video)

|
THESTIVAL TEAM

Πριν από λίγες ημέρες η FIFA έκανε γνωστή τη λίστα με τους προτεινόμενους για κορυφαίους του 2023 και σ’ αυτήν υπήρξε και μία υποψηφιότητα από την αργεντίνικη Κολόν Σάντα Φε.

Όχι για κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά για τον οπαδό της ομάδας Ντανιέλ Ινίγκεζ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο στον εντός έδρας αγώνα με την Μπαράκας Σεντράλ κατά τη διάρκεια του ματς εμφανίστηκε στην κερκίδα να ταΐζει με μπιμπερό τον γιο του (που ήταν κι αυτός ντυμένος στα χρώματα της ομάδας).

Ωστόσο αυτή η εικόνα, του νεαρού πατέρα με το βρέφος στην κερκίδα ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν χθες στον αγώνα πρωταθλήματος Γοδόι Κρουζ – Μπελγκράνο στην πόλη Μεντόζα της Αργεντινής.

Με την αναμέτρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη, περίπου 600 οπαδοί των γηπεδούχων προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο με «ντου» και χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να απαντήσουν οι οπαδοί με πέτρες.

Δυστυχώς όμως ο αέρας έφερε τα δακρυγόνα μέσα στο γήπεδο κι εκεί είχαμε δραματικές εικόνες καθώς στις κερκίδες υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά.

Ο αγώνας διεκόπη άμεσα με τον κόσμο και τους αστυνομικούς να μεταφέρουν από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο -και κατόπιν σε ασφαλές μέρος- τα γυναικόπαιδα, καθώς πέρα από τα δακρυγόνα πλέον και οι πέτρες από τις οδομαχίες στα πέριξ του γηπέδου, έπεφταν μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.