Η εξομολόγηση του Χαριστέα: Έχω πέσει θύμα εκφοβισμού και δεν ντρέπομαι να το πω

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στην εξομολόγηση ότι και ο ίδιος σε μικρή ηλικία έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, προχώρησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης, Άγγελος Χαριστέας, τονίζοντας ωστόσο πως ο αθλητισμός του έδωσε δύναμη και διέξοδο.

Ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του φιλικού αγώνα «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό», που θα διεξαχθεί στο Παλαί ντε Σπορ, είπε ότι δεν ντρέπεται να πει ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.

«Ο αθλητισμός είναι διέξοδος από τέτοιες καταστάσεις. Δεν ντρέπομαι να το πω. Ο αθλητισμός δίνει διέξοδο σε ένα παιδί, το κάνει πιο δυνατό, αποκτάει αυτοπεποίθηση και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια κρούσματα. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα . Ίσως είμαι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να δουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί μας κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής που σήκωσε το Euro 2004.

Όπως εξήγησε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η λέξη bullying, αλλά υπήρχε ο εκφοβισμός, το “πέσιμο”, η βία και μία από τις διεξόδους του ήταν ο αθλητισμός.

«Δόξα το θεό ακολούθησα αυτό το δρόμο και ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο βετεράνος επιθετικός μαζί με άλλους συμπαίκτες του από την Εθνικής Ελλάδος 2004, δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφότου κρέμασαν τα παπούτσια τους και βοηθούν με κάθε τρόπο όπου μπορούν, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Μία από αυτές θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η ΚΕΔΗΘ, διοργανώνουν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών – Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.