Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

|
THESTIVAL TEAM

Ελέγχθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε σημαντικό αριθμό δασικών εκτάσεων και εκτάσεων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Βρισάς και του Πολυχνίτου στη νότια Λέσβο.

Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και των τοπικών αρχών, με την καθοριστική συνδρομή 11 εναέριων μέσων που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι σήμερα. ‘Αμεση ήταν επίσης η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, που ενίσχυσε τα εναέρια δασοπυροσβεστικά μέσα.

Αυτή τη στιγμή (ώρα 21.30) οι επίγειες δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από μέσα των ΟΤΑ και εθελοντές, συνεχίζουν το έργο της πυρόσβεσης, σβήνοντας μικρές εστίες μέσα στην καμένη έκταση.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.