Βόμβα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: “Θα μπορούσε να κινδυνέψει συνάδελφός μας” λέει ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων

|
THESTIVAL TEAM

Από αύριο τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά” αλλά αυτό κρατά για λίγες ημέρες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας, αναφορικά με τον περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα, όπου εστάλη φάκελος με ζελατοδυναμίτιδα, ο οποίος προορίζονταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν. Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έσκασε, όπως τις προηγούμενες. Είναι άλλο ένα γεγονός στον κρίκο της αλυσίδας που επιβεβαιώνει τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικαστικοί λειτουργοί. Δυστυχώς αυτό δεν αναγνωρίζεται και έχει καταντήσει το επάγγελμα του δικαστικού υπαλλήλου μη ελκυστικό“, τόνισε κ. Φούντας.

Ερωτηθείς για το ένα υπάρχει κενό ασφαλείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων ξεκαθάρισε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο ασφαλή στην Ελλάδα. “Ο φάκελος ήρθε με αλληλογραφία. Από αύριο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά. Το κακό είναι τα μέτρα γίνονται αυστηρά για λίγες ημέρες. Θα μπορούσε να κινδυνέψει συνάδελφός μας“, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.