Βόλος: Τραυματισμός δύο μαθητών σε επεισόδιο ενδοσχολικής βίας

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας κατά το οποίο τραυματίστηκαν δύο μαθητές σε σχολικό συγκρότημα του Βόλου χθες το πρωί με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και διέταξε ΕΔΕ για τυχόν παραλείψεις.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο μαθητής Γυμνασίου πέρασε τη ζώνη για τα παιδιά του Γυμνασίου στο προαύλιο του σχολείου και μπήκε σε μία του Λυκείου με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει ένας μαθητής Λυκείου που μάλιστα ενημέρωσε και τον υποδιευθυντή.

Αυτό ενόχλησε τον μαθητή Γυμνασίου που ειδοποίησε δύο εξωσχολικούς φίλους του που πήγαν στο σχολείο, κατάφεραν να μπουν μέσα στο προαύλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις από το μαθητή Λυκείου. Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι ενώ χτύπησε στο μάτι και ακόμη ένας μαθητής που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία που διενεργεί προανάκριση, με τους διευθυντές να έχουν ήδη καταθέσει τι γνωρίζουν από χθες ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης θα κληθούν όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό και μπορούν να ρίξουν φως στη υπόθεση.

Επιπλέον ο προϊστάμενος Β’/θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι “έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.