Θεσσαλονίκη: Στους “δρόμους” οι καλλιτέχνες ενάντια στον νόμο για τη λογοκρισία

|
THESTIVAL TEAM

Στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι συγκεντρωμένα αυτήν την ώρα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του «νόμου για τη λογοκρισία στην τέχνη».

Μάλιστα, καλλιτέχνες και φίλοι των καλλιτεχνών που εναντιώνονται στο άρθρο νόμου που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον Οπτικοακουστικό Τομέα έχουν ήδη συγκεντρώσει υπογραφές, ώστε να μην “περάσει” το άρθρο που θα ¨λογοκρίνει την τέχνη”.

«Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας και παρεμβολής, σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης», Κωνσταντίνος Γκούβας, πρόεδρος παραρτήματος Β. Ελλάδος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
«Μαζεύουμε υπογραφές τις οποίες και θα καταθέσουμε στη Βουλή. Μέχρι τώρα έχουμε συγκεντρώσει 7.000 υπογραφές από όλον τον δημοκρατικό κόσμο», εξηγεί ο κ. Γκούβας.

Ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, μουσικός και μέλος της Πρωτοβουλίας Μουσικών – Καλλιτεχνών εξηγεί ότι «δεν επηρεάζει μόνο τη δουλειά μας, όπου το κράτος θα κρίνει αν μέσω της τέχνης υποκινείται η βία και το μίσος (την αντίσταση κατά τη γνώμη μου στην κυβερνητική πολιτική), αλλά επηρεάζει και οποιονδήποτε θελήσει να εκφραστεί μέσα από έργα τέχνης που έχουν ανάλογο περιεχόμενο. Η λογοκρισία δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας».

Δείτε φωτογραφίες του Thestival: