Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την ένοπλη επίθεση οπαδών του Άρη σε οπαδούς του ΠΑΟΚ

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ανακοίνωση για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Κ. Καραμανλή εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό είναι οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες της επίθεσης είναι οπαδοί του Άρη και τα τρία θύματα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες είναι υπάλληλος της ΠΑΕ Άρης.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας. Προφανώς η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να ρίξει τους τόνους μετά από ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν γίνεται αναφορά στην ταυτότητα των εμπλεκομένων στο συμβάν αλλά μόνο στις ηλικίες τους.

Τονίζονται οι άμεσες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίες οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 27 και 39 ετών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο νεαροί ημεδαποί 25 και 28 ετών αντίστοιχα,  οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημεριανές ώρες της 21-01-2021, αφού προσέγγισαν τους παθόντες σε εξωτερικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, ο πρώτος εξ’ αυτών έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο.

Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο εκ των παθόντων στα κάτω άκρα και προκλήθηκαν φθορές σε κατάστημα της περιοχής».