Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 30χρονο Πακιστανό – Έκρυβε σε κρύπτη στο Καπάνι 290 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 30χρονου Πακιστανού προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/01 ”Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 30χρονος εντός ενός χώρου (κρύπτη) στην αγορά «ΚΑΠΑΝΙ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να κατέχει σε πλαστικές σακούλες συνολικά 290 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και 40 συσκευασίες λαθραίου καπνού μεικτού βάρους πενήντα 50 γραμμαρίων έκαστη.
Όλα τα καπνικά προϊόντα δεν έφεραν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 175€, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.





