Θεσσαλονίκη: Από 17 χρονών οι δράστες που άνοιγαν αυτοκίνητα σε πάρκινγκ εμπορικών καταστημάτων

Φωτογραφία: Pixabay
|
THESTIVAL TEAM

Στα χνάρια των δραστών που άνοιγαν σταθμευμένα οχήματα σε χώρους στάθμευσης εμπορικών κέντρων έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος εννέα ημεδαπών από 17 έως 47 ετών και μίας 34χρονης αλλοδαπής.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πραγματοποίησαν δώδεκα κλοπές από τα τέλη Μαΐου του 2022 έως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2023. Έκλεψαν συνολικά 4.000 ευρώ σε μετρητά, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας 9.000 ευρώ, περίπου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος εννιά (9) ημεδαπών, ηλικίας από 17 έως 47 ετών και 34χρονης αλλοδαπής, για δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κυρίως σε χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων και μία (1) περίπτωση κλοπής από κατάστημα.

Ανωτέρω πράξεις έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου του 2022 έως αρχές Δεκεμβρίου του 2023, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Συνολικά αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ, κάρτες τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, καθώς και αντικείμενα αξίας περίπου (9.000) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.