Τελικά είναι ασφαλίτης ο 48χρονος που προκάλεσε τα επεισόδια στο ΑΠΘ; (video)

|
THESTIVAL TEAM

Χθες το απόγευμα η Αστυνομία συνέλαβε έναν 48χρονο άντρα, ο οποίος με τις ενέργειές του προκάλεσε επεισόδιο μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των φοιτητών που διαδήλωναν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Για αρκετή ώρα ο 48χρονος καταφερόταν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ζητούσε να φύγουν από το πανεπιστήμιο. Σε μια στιγμή πλησίασε τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ και έπιασε το σακίδιο ενός εξ αυτών, ρωτώντας αν τα ΜΑΤ φοράνε παντελόνια. Αμέσως οι αστυνομικοί αντέδρασαν απωθώντας τον 48χρονο και τους φοιτητές με δακρυγόνα. Ακολούθησε ένταση.

Ο τρόπος που κινήθηκε ο συγκεκριμένος άντρας προκάλεσε την αντίδραση φοιτητών και καθηγητών. Αρκετοί είπαν ότι είναι αστυνομικός της Ασφάλειας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έλαβε εντολή να προκαλέσει τα επεισόδια.

Καθηγητές, φοιτητές και δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν επί ώρα με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος έδωσε διάφορες απαντήσεις. Ισχυρίστηκε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας ενώ λίγο αργότερα είπε ότι βρίσκεται εκεί ως απόφοιτος του ΑΠΘ. Ο γρίφος λύθηκε μετά τη σύλληψή του. Αποδείχτηκε ότι ο 48χρονος είναι τραπεζικός υπάλληλος και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης και εν συνεχεία ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Δείτε τη στιγμή που ο 48χρονος προκαλεί τα επεισόδια:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.