Σε ύφεση η φωτιά στην Ιεράπετρα – “Σηκώθηκαν” και ελικόπτερα

|
THESTIVAL TEAM

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην Ιεράπετρα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το μεσημέρι όταν η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καλόγεροι της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα κοντά σε ένα ποταμό. Η πυρκαγιά βρισκόταν κοντά σε θερμοκήπια ενώ έκανε στάχτη γεωργικές καλλιέργειες.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να επιχειρούν 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες 3ης ΕΜΟΔΕ, 2 ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες με μηχανήματα ΟΤΑ. Παράλληλα, σηκώθηκαν και δύο ελικόπτερα που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.