Πρέβεζα: Μαίνεται πύρινο μέτωπο στη Βρυσούλα – Καίγονται σπίτια, απομακρύνονται οι ηλικιωμένοι από το χωριό

Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς στη Βρυσούλα της Πρέβεζας, καθώς ενισχύονται οι άνεμοι. Νωρίτερα διατάχθηκε η εκκένωση του οικισμού ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά πέρασε στην κάτω πλευρά του οικισμού. Αστυνομία και εθελοντές απομακρύνουν τους ηλικιωμένους από το χωριό με δυσκολία, καθώς οι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Εν τω μεταξύ, δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αυτήν τη στιγμή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να γλιτώσουν κάποια άλλα, στις αυλές των οποίων έχει περάσει η φωτιά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι κάτοικοι ζητούν ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης και απευθύνουν έκκληση σε όσους έχουν υδροφόρες να τους συνδράμουν.
Νωρίτερα ήχησε και το 112 καλώντας τους κατοίκους της Βρυσούλας να εκκενώσουν την περιοχή.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 9, 2025
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Βρυσούλα της Περιφερειακής Ενότητας #Πρέβεζας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Βρυσούλα απομακρυνθείτε προς #Κρανέα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
Ακολουθήστε το Thestival στο 




