Λαμία: “Ντουμάνιασε” το κάστρο της πόλης (φωτο & video)

|
THESTIVAL TEAM

Γέμισε καπνούς το μεσημέρι της Κυριακής (14/4), ο δρόμος κάτω από το Κάστρο Λαμίας στην ευθεία των Αγίων Αναργύρων.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο πυκνός καπνός και η έντονη μυρωδιά καμένου προερχόταν από οικόπεδο, ακριβώς στο ύψος του Αγίου Φανουρίου, όπου πολίτης προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά.

Δείτε βίντεο με την μαρτυρία διερχόμενου πολίτη για τον έντονο καπνό που κάλυψε όλη την περιοχή:

Στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Λαμίας Αντιπύραρχος Γιώργος Κρεμμύδας, που προχώρησαν άμεσα σε κατάσβεση και της παραμικρής εστίας, καθώς το σημείο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στα επόμενα λεπτά και ο Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Πλατάς, Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας.

Στο σημείο για συνδρομή, έφτασαν και δύο περιπολικά του ΑΤ Λαμίας και της Άμεσης Δράσης, καθώς είναι νωπές οι μνήμες από τη ζημιά που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι.

Σε βάρος του υπεύθυνου του ανάμματος της φωτιάς, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ προσήχθη στην Υπηρεσία για περαιτέρω εξηγήσεις.

Το Κάστρο Λαμίας, όπως και τα λοιπά περιαστικά δάση, αλλά και χώροι μέσα σε σπίτια, είναι σημεία υψηλού κινδύνου και απαγορεύεται οποιαδήποτε άναμμα φωτιάς χωρίς τα απαραίτητα μέτρα πυρόσβεσης ακόμη και εκτός αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με σχετική Πυροσβεστική Διάταξη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.