Καβάλα: Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος – Επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα (φωτο & video)

Φωτογραφία: Παρμακίδης Αθανάσιος
|
THESTIVAL TEAM

Μαίνεται για πέμπτη ημέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα, έχοντας κάψει περισσότερα από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα και 25 πεζοπόρα τμήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν κάτοικοι και εθελοντές από τα γύρω χωριά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, το πρώτο νοτιοδυτικά του Πλατανότοπου και το δεύτερο βορειοδυτικά της περιοχής των κεραιών, στο Ροδολίβος Σερρών.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, με τη φωτιά να καίει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες του Παρμακίδη Αθανάσιου: