Καστοριά: Εξαπάτησαν 89χρονη με πρόσχημα επείγον χειρουργείο της κόρης της – Απέσπασαν κοσμήματα και πάνω από 1.000 ευρώ

Intime
|
THESTIVAL TEAM

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς υπόθεση τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκε τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους σε βάρος 89χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Καστοριάς.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία  2 συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, ο μεν άνδρας είχε το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού και η δε γυναίκα είχε το ρόλο του υποτιθέμενου συγγενικού προσώπου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, τελούμενης από μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, στις 30-03-2026 τις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 89χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Καστοριάς και προσποιούμενος ιατρό χειρούργο, ανέφερε ψευδώς σε αυτήν, ότι συγγενικό της πρόσωπο (κόρη) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό της πρόσωπο.

Ακολούθως, η 89χρονη μη αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της απάτηανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις αυτών και κατόπιν των τηλεφωνικών οδηγιών από τον υποτιθέμενο ιατρό, μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, πλησίον της οικίας της και παρέδωσε στον 38χρονο κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 1.627 ευρώ και αφού τα παρέλαβε απομακρύνθηκε από το σημείο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού Καστοριάς, συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των άλλων δύο αγνώστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.