Καλαμαριά: “Ξεσκεπάστηκε” κύκλωμα με 14 εμπλεκόμενους για απάτες μαμούθ σχεδόν 29.000 ευρώ

Στην ταυτοποίηση 14 ατόμων που εμπλέκονται σε σωρεία υποθέσεων απάτης προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς, μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα.
Οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά επτά περιπτώσεις απάτης, οι οποίες τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2024 έως τις αρχές Απριλίου του 2025, σε περιοχές της Καλαμαριάς.
Για τη διαλεύκανση των υποθέσεων, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν και αξιολόγησαν πλούσιο προανακριτικό υλικό. Στο πλαίσιο των ερευνών, «ξεσκόνισαν» διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP addresses) και ανέλυσαν ύποπτες τραπεζικές χρηματοροές, καταφέρνοντας έτσι να φτάσουν στα ίχνη των 14 εμπλεκομένων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.844 ευρώ.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων στοχευμένων ενεργειών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ταυτοποίηση δραστών σε υποθέσεις του παρελθόντος. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.





