Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Άνω Φανάρι, επιχειρούν 16 εναέρια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει καλλιέργειες με ελαιόδενδρα και δασική έκταση. Λίγο πριν τις 18:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς το Άνω Φανάρι. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Ελένη Τροιζηνίας απομακρυνθείτε προς Άνω Φανάρι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή #Αγία_Ελένη #Τροιζηνίας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Αγία_Ελένη #Τροιζηνίας απομακρυνθείτε προς #Άνω_Φανάρι
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) July 6, 2026
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Κατά τις 18:00 οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 110 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Ελένη Τροιζηνίας, επιχειρούν 110 #πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, 10 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 2 για τον συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 6, 2026
Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει εικόνα μέσω drone με οπτική και θερμική κάμερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, γεγονός που καθιστά το έργο της κατάσβεσης δύσκολο.





