Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής που προσπαθούσε να κόψει δέντρα για να περάσουν τα πυροσβεστικά

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Ένας εθελοντής τραυματίστηκε ελαφρά πριν από λίγη ώρα όταν επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Πιέρια Όρη,. Ο εθελοντής που προσπαθούσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Σημειώνεται, ότι είναι εκατοντάδες οι εθελοντές που κινητοποιήθηκαν από όμορους οικισμούς, όπως η Ρητίνη, το Ελατοχώρι, ο Άγιος Δημήτριος και το Λιβάδι, προκειμένου να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι εθελοντές βοηθούν και κατευθύνουν τις αρχές από μονοπάτια που γνωρίζουν καλά μέσα στο δάσος. Μάλιστα συνέδραμαν και στη διάνοιξη τριών αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο ενισχύονται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή, επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Περισσοτερες Ειδησεις