Ενδοοικογενειακή βία: 280 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα – Σε 125 γυναίκες θύματα το Panic Button

Συνολικά 672 κλήσεις δέχτηκαν οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (24/3-30/3), ενώ χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button σε 125 γυναίκες – θύματα.
Οι αστυνομικοί συνολικά κλήθηκαν να διαχειριστούν 415 περιστατικά για τα οποία προχώρησαν σε 280 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας έξι θύματα και 8 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία





