Ενδοοικογενειακή βία: 232 συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα – Σε 95 γυναίκες θύματα το Panic Button

|
THESTIVAL TEAM

Συνολικά 586 κλήσεις δέχτηκαν οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (7/4-13/4), ενώ χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button σε 95 γυναίκες – θύματα.

Οι αστυνομικοί συνολικά κλήθηκαν να διαχειριστούν 367 περιστατικά για τα οποία προχώρησαν σε 232 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας τρία θύματα και 11 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.