Χαλκιδική: Επακούμβησαν σκάφη σε λιμάνι – Κόπηκε η άγκυρα του ενός και ακούμπησε στον λιμενοβραχίονα

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Δύο σκάφη επακούμβησαν χθες στο λιμάνι Λατούρα, στη Χαλκιδική, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Όρμου Παναγιάς για περιστατικό επακούμβησης σκαφών στο λιμάνι “ΛΑΤΟΥΡΑ” Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, ένα επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π – Τ/Ρ) σκάφος με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, κατά τον απόπλου του επακούμβησε σε ένα ιδιωτικό σκάφος, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο σε παρακείμενο σημείο. Επιπλέον, κατά τη διενέργεια χειρισμών απεμπλοκής, το Ε/Π/Τ/Ρ έκοψε το σχοινί αγκυροβολίας του ιδιωτικού σκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να έρθει σε επαφή με τον λιμενοβραχίονα.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο του Όρμου Παναγιάς που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.