Αθήνα: Φωτιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα – Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε διώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με το protothema.gr, στο σπίτι βρισκόταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
Σύμφωνα με μία γειτόνισσα «μία γυναίκα έπεσε στην αγκαλιά ενός άνδρα, ενώ ένας ηλικιωμένος πήγε από την πίσω πόρτα μέσω της γκαραζόπορτας, βγήκε από το κτίριο και σώθηκε. Η γυναίκα ήταν σε καλή κατάσταση και πάει στον Ερυθρό Σταυρό».
Όπως επισημαίνει «η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε κάτω από το κτίριο».
«Οι άνθρωποι είχαν ξαπλώσει για μεσημέρι για να κοιμηθούνε. Η γυναίκα αισθάνθηκε τη φωτιά και γρήγορα βγήκε στο μπαλκόνι. Στη συνέχεια πήδηξε από το μπαλκόνι και την έπιασε ένας ντελιβεράς».
Ωστόσο, όπως αναφέρει η γειτόνισσα, εκείνος φέρεται να τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τόνισε πως είναι ήρωας. «Ευχαριστώ πολύ το παιδί που έσωσε αυτή τη γυναίκα».
Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έφτασε στο σημείο και ξέσπασε σε κλάματα. Ένας κύριος τον παρηγορεί λέγοντας του πως «όλα είναι καλά», ενώ η γειτόνισσα τον ενημερώνει πως οι γονείς του έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο ηλικιωμένος που κατάφερε να βγει μόνος του από το σπίτι φαίνεται να συνοδεύεται από έναν αστυνομικό προκειμένου να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα υπέστησαν εισπνευστικό έγκαυμα και διακομίζονται με ασθενοφόρο το ένα στον Ερυθρό Σταυρό και το άλλο στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Πηγή: protothema.gr





