Οδηγούσε σχολικό λεωφορείο με δίπλωμα που είχε λήξει!

|
THESTIVAL TEAM

Τη μεταφορά των παιδιών τους σε οδηγό, του οποίου η επαγγελματική άδεια ικανότητας οδήγησης είχε λήξει εμπιστεύτηκαν ανυποψίαστοι γονείς από τη Θεσσαλονίκη. Σε ελέγχους που έγιναν χθες διαπιστώθηκε πως το ένα τέταρτο των σχολικών λεωφορείων δεν πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας…

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε χθες ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία για να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τους όρους ασφαλείας για την μεταφορά των μικρών μαθητών.
Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έγιναν 86 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία και άκουσον – άκουσον βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις! Σχεδόν το ένα τέταρτο δηλαδή των λεωφορείων, που μεταφέρουν μαθητές, διαπιστώθηκε από την Τροχαία πως δεν λειτουργεί πλήρως με όσα ορίζει η νομοθεσία για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.
Συγκεκριμένα, από τις 21 παραβάσεις, οι δύο αφορούν τη μη υποβολή των οχημάτων στον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο),  η μία αφορά οδηγό που έφερε επαγγελματική άδεια ικανότητας οδήγησης που είχε λήξει, οι πέντε παραβάσεις αφορούν την έλλειψη πυροσβεστήρα, οι τέσσερις αφορούν τη μη σωστή λειτουργία ταχογράφου, οι επτά αφορούν τη μη σωστή τήρηση των βιβλίων δρομολογίων και ρεπό και οι δύο παραβάσεις αφορούν διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις.
Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία, τονίζει η Τροχαία σε ανακοίνωσή της, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς που αφορούν στη διαμόρφωση, ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.