Κατάσχεση 1.030 κιλών ακατάλληλων οστράκων στο Πόρτο Λάγος – Μία σύλληψη

|
THESTIVAL TEAM

Περισσότερα από 1.000 κιλά όστρακα, του είδους αχιβάδα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες το βράδυ από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 36χρονος αλλοδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πόρτο Λάγους να έχει φορτώσει και μεταφέρει με Ε.Ι.Χ. όχημα ιδιοκτησίας του πενήντα δύο (52) σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους 1.030 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων ήτοι μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκατοστών, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα οποία δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.