Νίκη με γκολάρες και προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με δύο καταπληκτικά γκολ από Κάνιας και Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 2-1 τη Βασιλεία στην κατάμεστη Τούμπα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του β΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης στην έδρα του και θα πάει στη ρεβάνς στο “Σεντ Γιάκομπ Παρκ” της Ελβετίας την επόμενη Τετάρτη (1/8 – 21:00) για να υπερασπιστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Στους “ασπρόμαυρους” έμεινε “γλυκόπικρη” γεύση στο φινάλε της αναμέτρησης, καθώς μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς για το δεύτερο υπέροχο γκολ που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα με το 2-0, ήρθε η απάντηση από τους φιλοξενούμενους που μείωσαν στο τελικό 2-1 με το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ που αλλάζει τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου ματς. 

Ο Κάνιας είχε ανοίξει το σκορ με απίθανο μακρινό σουτ στο 32΄ και ο Πρίγιοβιτς είχε κάνει το 2-0 στο 80΄ με ένα επίσης θεαματικό γκολ. Στο 82΄ η Βασιλεία μείωσε με ένα γκολ του Αγιέτι που είχε και δόση τύχης, μετά από κόντρα και λάθος εκτίμηση από Πασχαλάκη και Κρέσπο.

37732337_10156435182209687_5399436248043487232_n.jpg

Ο αγώνας

Η Βασιλεία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και με πιο επιθετικές διαθέσεις θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο 14΄ οι Ελβετοί έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τον Στόκερ να παίζει το «ένα-δύο» με τον Αγιέτι και τον πρώτο να πλασάρει άστοχα από θέση βολής. Η πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 22ο λεπτό. Ο Ζαμπά εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Πέλκα, αυτός σέντραρε και ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 25΄ ο Κάνιας μπήκε ωραία στην περιοχή με τον Όμλιν να αποκρούει το σουτ του Ισπανού χαφ σε μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.

Γκολάρα ο Κάνιας και τρέλα στην Τούμπα

Στο 32΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ από μακρινή απόσταση έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους οπαδούς του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν έξαλλα στην κατάμεστη Τούμπα.

Στο 36΄ οι «ασπρόμαυροι» είχαν νέα καλή ευκαιρία με σουτ του Μάτος που πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Βιεϊρίνια απείλησε με μακρινό σουτ και στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Αγιέτι πλάσαρε ψηλά πάνω από την εστία σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Το ξεκίνημα του β΄ 45λέπτου ήταν ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 56΄, όταν ο Λημνιός πλάσαρε στην κίνηση από πολύ κοντά μετά από σέντρα του Ζαμπά, όμως ο Όμλιν απέκρουσε δύσκολα.  Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες για αρκετή ώρα. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε στο 76΄, με τον Πέλκα να κάνει υπέροχη ενέργεια, αλλά του σουτ του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 77΄ ένα σουτ του Μαουρίσιο λίγο έξω από την περιοχή έφυγε επίσης άουτ.

37749387_10156435268779687_5724078347613372416_o.jpg

Δεύτερη γκολάρα για τον ΠΑΟΚ με Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο εκπληκτικό γκολ με σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 80ο λεπτό. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου και έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πασάροντας στα δεξιά στον Λημνιό, με τον νεαρό να του δίνει την ασίστ με εξαιρετική σέντρα για να τελειώσει τη φάση με απίθανο γυριστό σουτ στην κίνηση.

Μείωσε άμεσα η Βασιλεία

Η χαρά του ΠΑΟΚ για το προβάδισμα δύο τερμάτων κράτησε πολύ λίγο, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα η Βασιλεία σκόραρε μειώνοντας σε 2-1. Μετά από σέντρα του Στόκερ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος, ο Κρέσπο έχασε τον Αγιέτι, ο οποίος έκανε κοντινή κεφαλιά και σκόραρε από κοντά.

Φώναξε για πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Στο 85΄ υπήρξε μία φάση που σηκώνει συζήτηση, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε. Μετά από σέντρα στην περιοχή ο Μαουρίσιο προσπάθησε να πλασάρει από κοντά στην κίνηση, όμως ο Ριβέρος τον ανέτρεψε πριν προλάβει να εκτελέσει και μετά βρήκε την μπάλα με την προβολή του. Ο Άγγλος διαιτητής Μάντλι άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των «ασπρόμαυρων».

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του αγώνα ρεβάνς στην Ελβετία, αλλά να μένει με την γλυκόπικρη γεύση για το γκολ που δέχτηκε.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (Σάκχοφ 92′), Κάνιας, Ζαμπά (Ελ Καντουρί 72΄), Πρίγιοβιτς (Ουάρντα 82′)

Βασιλεία: Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούτσι, Ομπερλίν (Καλούλου 62΄), Ντιε, Αγέτι, Μπαλάντα, Πετρέτα (Κάιζερ 44′ )

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.