Όλες οι παραλίες της Χαλκιδικής με γαλάζια σημαία στην οθόνη του κινητού σας!

|
THESTIVAL TEAM

Έναν πολύτιμο ηλεκτρονικό οδηγό για τις 486 βραβευμένες με γαλάζια σημαία ελληνικές παραλίες επινόησε και δημιούργησε ο προγραμματιστής Ευστάθιος Ντονάς. Με καταγωγή από την Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Πάτρα και αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του στον αθλητισμό αφοσιώθηκε στην πλούσια και διαρκώς εξελισσόμενη επιστήμη της Πληροφορικής.

«Διαμένω μόνιμα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας τα τελευταία πέντε χρόνια. Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό εδώ και πολλά χρόνια αλλά η σοβαρή ενασχόληση ξεκίνησε τώρα που σταμάτησα την πολυετή πορεία μου στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ», συστήνεται στο halkidikifocus.gr.

Η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες σε ό,τι αφορά την ποιότητα των ακτών και η Χαλκιδική για δεύτερη συνεχή χρονιά ήρθε πρώτη αριθμώντας 71 γαλάζιες σημαίες, οι οποίες κυματίζουν στην απέραντη ακτογραμμή της, υποδηλώνοντας την καθαριότητα και την οργάνωση της κάθε παραλίας, αφού η γαλάζια σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται να οδηγήσει τους λουόμενος και κυρίως όσους επισκέπτονται μία περιοχή για πρώτη φορά, στις ακτές όπου η κολύμβηση μπορεί να γίνει με άνεση και προπαντός με ασφάλεια. «Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη του τουρίστα ή ακόμη και του μόνιμου κατοίκου να βρει μία καθαρή παραλία ή μαρίνα για να απολαύσει το μπάνιο του και γενικότερα τη διαμονή του», εξηγεί στο halkidikifocus.gr ο κ. Ντονάς. «Βέβαια, οι πληροφορίες υπάρχουν στο ιντερνέτ, ωστόσο η χρήση μιας εφαρμογής πρακτικά είναι πολύ πιο εύκολη», διευκρινίζει.

Η εφαρμογή ονομάζεται Blue Flags και είναι διαθέσιμη στο App Store & Play Store, από τις αρχές Αυγούστου. «Η προετοιμασία και το στήσιμό της διήρκησε μόλις δύο εβδομάδες», αναφέρει ο Ευστάθιος Ντονάς.

Πώς λειτουργεί

Όπως περιγράφει ο Ευστάθιος Ντονάς στο halkidikifocus.gr, «η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή, κάνοντας μία αναζήτηση με τη λέξη “Γαλάζιες Σημαίες” ή “Blue Flags” στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών του Android Play Store & της Apple App Store».

Εκτός από τις ακτές, η εφαρμογή περιλαμβάνει και τις μαρίνες που έχουν αποκτήσει γαλάζια σημαία. «Ήδη έγινε μια αναβάθμιση, ώστε να συμπεριληφθούν και οι μαρίνες με Γαλάζια Σημαία σε όλο τον κόσμο, ώστε οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να μπορούν να δουν άμεσα ποιες μαρίνες στη χώρα που επισκέπτονται ή στη δική τους ανταποκρίνονται στα αυστηρά πρότυπα ποιότητας που έχει καθιερώσει ο θεσμός», αναφέρει ο κ. Ντονάς.

Υπενθυμίζεται πως στη Χαλκιδική, φέτος, πρώτος σε γαλάζιες σημαίες ήρθε ο δήμος Κασσάνδρας.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.