Οι μάχες του ΠΑΟΚ στον 3o προκριματικό γύρο του Europa League

|
THESTIVAL TEAM

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται για πέμπτη φορά στην ιστορία του, στην μάχη του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League και το paokfc.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα στις προηγούμενες παρουσίες, οι οποίες στέφθηκαν όλες από επιτυχία.

Δείτε το αφιέρωμα του paokfc.gr:

2009-10

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 1-2

Ήταν η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος συμμετείχε στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Η άσημη Βαλερένγκα ήταν θεωρητικά ένα εύκολο εμπόδιο για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία μπήκε στο γήπεδο για να καθαρίσει από την πρώτη αναμέτρηση την υπόθεση πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά με οργανωμένες επιθέσεις προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που κατάφερε στο 31′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο. Έξι λεπτά μετά ο Μουσλίμοβιτς πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 0-2, αλλά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν κόντρα στην ροή του αγώνα στο 40′ με κεφαλιά του Στόρμπεκ και το 1-2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η βροχή δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και τον Αναστασάκο να σπαταλά την πιο σημαντική από αυτές στο 66′. Ο ΠΑΟΚ με την νίκη του πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη έχοντας πετύχει τον στόχο του.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Κονσεϊσάο, Σορλέν (87΄ Μαλεζάς ), Μουσλίμοβιτς (40΄ Αναστασάκος)

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 0-1

Το προβάδισμα που πήρε στην Νορβηγία στάθηκε αρκετό για τον Δικέφαλο, ώστε να πάρει την πρόκριση στα Play Offs του Europa League, παρά την κακή εμφάνιση και την απρόσμενη ήττα στην Τούμπα.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αν και μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ κόντρα στην εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μάλιστα στο 59′ ο Μπέρε πάγωσε την Τούμπα, με το 0-1 ωστόσο να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (72΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.

2011-12

Βαλερένγκα-ΠΑΟΚ 0-2

Η ομάδα από την Νορβηγία βρέθηκε και πάλι στον δρόμο του Δικεφάλου δύο χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι στο τιμόνι, ήταν και πάλι το ξεκάθαρο φαβορί και αυτή την φορά το απέδειξε και στα 180 λεπτά των δύο αναμετρήσεων.

Στην πρώτη αναμέτρηση, ο Δικέφαλος πέρασε εύκολα από το Ούλεβαλ με 0-2, αν και άργησε να σκοράρει. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς ευκαιρίες, ενώ στο 59′ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Νορβηγοί, το πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 72′, όταν ο Λάζαρ με εντυπωσιακή ενέργεια και κάθετη πάσα βρήκε τον Βιεϊρίνια ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πάμπλο Γκαρσία με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς , Γκαρσία, Αρίας, Λαζάρ (80′ Τσουκαλάς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (89′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (90′ Παπάζογλου)

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δώσει μία ωραία παράσταση στους φιλάθλους του που επέλεξαν να βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας μέσα στην μέση του καλοκαιριού και με την ζέστη να είναι αφόρητη. Το προβάδισμα της Νορβηγίας δεν έδινε και πολλές ελπίδες στους φιλοξενούμενους, οι οποίο είχαν να αντιμετωπίσουν και τις συνθήκες της Θεσσαλονίκης στις οποίες δεν ήταν συνηθισμένοι.

Ο Δικέφαλος μπήκε επιθετικά από το πρώτο λεπτό και έφτασε σε μία άνετη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 44′ ο Βιεϊρίνια μετά από ωραία ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Στο 49′ ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα μετά από κάθετη του Φωτάκη και με πλασέ έκανε το 2-0, με τον δημιουργό του δεύτερου τέρματος να χρίζεται σκόρερ στο 58′ για το τελικό σκορ.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Άριας, Γκαρσία (79′ Κοντρέρας), Ίβιτς (61′ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης

2012-13

Μπνέι Γιεχούντα-ΠΑΟΚ 0-2

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της εποχής Δώνη στον ΠΑΟΚ έκρυβε παγίδες. Απέναντι στον Δικέφαλο υπήρχε μία άγνωστη ομάδα και οι δύσκολες συνθήκες της περιοχής, με την υγρασία να κάνει την κατάσταση αφόρητη. Παρόλα αυτά εντός γηπέδου η ομάδα φρόντισε να δείξει έμπρακτα την ανωτερώτητά της και να φύγει με σημαντική νίκη.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να παίζουν συντηρητικά και να μην αφήνουν κενούς χώρους. Η επανάληψη όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 62′ με τον Γεωργιάδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε για το 0-1. 10 λεπτά αργότερα ο Ρομπέρ συνδυάστηκε εντυπωσιακά με τον Πέλκα, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη κι αυτός διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τελείωμα από κοντά.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Γλύκος , Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Γεωργιάδης (81′ Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (75′ Κάτσε ), Γκαρσία, Ρομπέρ, Γιάννου (71′ Πέλκας ), Αθανασιάδης

ΠΑΟΚ-Μπνέι Γιεχούντα 4-1

Ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Το καταπληκτικό γκολ του Αθανασιάδη με απίθανο τακουνάκι, το πρώτο τέρμα της επαγγελματικής καριέρας του Δημήτρη Πέλκα και η ανατροπή της ομάδας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος.

Αν και άπαντες πίστευαν ότι τα πάντα είχαν κριθεί, ο Μαρίνκοβιτς στο 8′ έδωσε το προβάδισμα στους Ισραηλινούς, προβάδισμα που διατήρησαν μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη όμως ήρθε η… καταιγίδα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σκόρπισε την Μπνέι με 4-1, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Αθανασιάδης με δύο γκολ στο 53′ είχε δώσει ήδη το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, για να έρθει ο Ρομπέρ στο 79′ να κάνει το 3-1. Το τελικό σκορ έγραψε ο Πέλκας με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Γλύκος, Ετό, Κατσικάς (37′ λ.τρ. Ιντζίδης), Κουμαλό, Λίνο, Φωτάκης (46′ Κάτσε), Λάζαρ, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (72′ Πέλκας), Αθανασιάδης.

2015-16

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά αγωνιστική πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ του Τούντορ το καλοκαίρι του 2015. Στον 2ο προκριματικό γύρο ο Δικέφαλος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και σειρά είχε η Σπαρτάκ Τρνάβα. Με το πρώτο ματς στην Τούμπα, παίκτες και τεχνικό τιμ ήθελαν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, αλλά τα πάντα πήγαν να χαλάσουν μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα.

Ο Μιγκέλ Βίτορ έχασε το κοντρόλ μπροστά από την περιοχή του Όλσεν, ο Μίκοβιτς έκλεψε και ο Πορτογάλος τον ανέτρεψε για να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Τούντορ απευθείας απέσυρε τον Κουλούρη και έβαλε τον Σκόνδρα για να καλύψει το κενό, με τους Μακ και Λούκας να αναλαμβάνουν το επιθετικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ παρά το σοκ της αποβολής αντέδρασε άμεσα αλλά είχε να αντιμετωπίσει μία εχθρική διαιτησία, με τους επόπτες να κόβουν δύο καθαρές φάσεις για οφσάιντ και να μην δίνουν πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Γκρεσάκ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε πιο αργό τέμπο, με τον Δικέφαλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει το γκολ, το οποίο ήρθε από τον Λούκας στο 82′. Ο Σαββίδης έκλεψε στο κέντρο, έδωσε στον Μυστακίδηκαι αυτός με κάθετη μπαλία βρήκε τον Ισπανό άσο ο οποίος πέτυχε το τελευταίο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και χάρισε την νίκη στον Δικέφαλο.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Όλσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε , Τζιόλης (73΄ Σαββίδης),Πέλκας , Λούκας, Μακ (78΄ Μυστακίδης ) Κουλούρης (5΄ Σκόνδρας)

Σπαρτάκ Τρνάβα-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ είχε μεν το προβάδισμα, αλλά αυτό ήταν ισχνό και στην Σλοβακία έπρεπε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος για να πάρει την πρόκριση. Η φυγή Λούκας είχε κλωνίσει το εσωτερικό της ομάδας, αλλά άπαντες πίστεψαν στην πρόκριση και τα κατάφεραν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καλό ρυθμό. Ο Μακ στο 12′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από κάθετη μπαλιά του Πέλκα , ο οποίος στο 29′ από καλή θέση έκανε χλιαρό πλασέ. Στο 33′ ο Όλσεν βγήκε, μπλόκαρε την μπάλα, αλλά χτύπησε με το γόνατό του τον Σάμπο, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Σάμπο δεν αστόχησε και έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 48′ ισοφάρισε. Ο Κοροβέσηςέκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Κωνσταντινίδη , ο οποίος έφερε την αναμέτρηση στα ίσια. Στο 54′ ο Μακ έχασε εκ νέου τετ α τετ και στο 67′ τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Δικέφαλο, καθώς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα, σε μία πολύ αυστηρή απόφαση από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ παρά την πίεση άντεξε στην πίεση των Σλοβάκων και έφυγε με την πολύτιμη ισοπαλία και το εισιτήριο για τα Play Offs του Europa League.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης , Τζιόλης, Κάτσε (81′ Σαββίδης), Μακ , Μυστακίδης (57′ Κουλούρης , 69′ Πούγγουρας ),Κοροβέσης , Πέλκας

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.