Απεβίωσε ο Αμερικανός φοιτητής που κρατούνταν επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα

|
THESTIVAL TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αμερικανός φοιτητής, Ότο Γουάρμπιερ, που κρατούνταν ως πολιτικός αιχμάλωτος στη Βόρεια Κορέα για 17 μήνες. Περίπου μία εβδομάδα πριν είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ σε κωματώδη κατάσταση και απεβίωσε κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Σινσινάτι, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του χθες, Δευτέρα.

Ο 23χρονος φοιτητής είχε φυλακιστεί, γιατί προσπάθησε να κλέψει προπαγανδιστική αφίσα του καθεστώτος, κάτι που θεωρήθηκε εχθρική ενέργεια εναντίον του κράτους. Κρατούνταν φυλακισμένος από τον Μάρτιο του 2016. Η Πιονγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο άτυχος φοιτητής προσεβλήθη από σπάνια δηλητηρίαση και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα, καθώς ο οργανισμός του αντέδρασε στο παυσίπονο που του δόθηκε, κάτι που αμφισβήτησαν οι Αμερικανοί θεράποντες ιατροί του.

«Δυστυχώς, η φρικτή βασανιστική μεταχείριση του γιου μας στα χέρια των Βορειοκορεατών επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε άλλο πιθανό αποτέλεσμα από το λυπηρό που βιώσαμε σήμερα», υπογράμμισαν οι συγγενείς του νεαρού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.