Προχωράει ο Μπουτάρης τη σύναψη δανείου 20 εκατ. ευρώ χωρίς την ψήφο της αντιπολίτευσης

|
THESTIVAL TEAM

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της “Πρωτοβουλίας”. Τα μέλη της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη κλήθηκαν μεταξύ άλλων να συζητήσουν το θέμα της διάλυσης του ΟΒΡΕΠΟΜ καθώς και την αίτηση δανείου του Δήμου Θεσσαλονίκης από την ΕΤΕπ. 

Το ύψος της δανειοδότησης που θα αιτηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανέρχεται τελικώς στα 20 αντί για 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπουτάρης και οι σύμβουλοί του αποφάσισαν να μειώσουν το ποσό δανεισμού προκειμένου να μη χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αρκεί να υπερψηφίσουν την δανειοδότηαη οι 26 από τους 29 δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης για να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία του Μπουτάρη. Έτσι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα καταφέρει την σύναψη δανείου χωρίς να χρειάζεται την στήριξη της αντιπολίτευσης. Παρ΄όλα αυτά, φημολογείται ότι η παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” θα στηρίξει την πρόταση του Μπουτάρη για δανεισμό.

Απομένει, λοιπόν η έγκριση της αίτησης δανειοδότησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του είπε: «Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει υπέρ της δανειοδότησης να μην έρθει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Ο Ανδρέας Κουράκης σχολίασε ότι αυτά γίνονται στο ΚΚΕ και όχι σε παρατάξεις που έχουν ανοιχτό τρόπο λειτουργίας.

Νωρίτερα υπήρξε μια στιγμή έντασης ανάμεσα στον Ανδρέα Κουράκη και τον Θανάση Παππά όταν ο πρώτος τόνισε πως αρκετά από τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το δάνειο δεν είναι ώριμα προς υλοποίηση. Ακολούθησαν ειρωνικά σχόλια από τον κ. Παππά για έργα που δρομολογήθηκαν επί των ημερών του κ. Κουράκη.

Το παρών έδωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Ζέρβας ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ψηφίσει υπέρ της δανειοδότησης.

Απ’ ότι φάνηκε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υπερψηφίσουν την αίτηση δανειοδότησης. Ο μόνος που δήλωσε ότι θα διαφοροποιηθεί ήταν ο Ανέστης Τελίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα έπρεπε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός για να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες σχολικών υποδομών του Δήμου με τα χρήματα του δανεισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τελίδης θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα ψηφίσει λευκό επί του συγκεκριμένου θέματος. 

«Η πόλη έχει ανάγκη από τα χρήματα αυτά. Δεν είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα έργων. Θα μπορούσε να γίνει καλύτερο πλάνο και να ενταχθούν έργα που θα μειώσουν την ανεργία. Είναι όμως έργα που θα δώσουν μια ανάσα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης πολλά από τα έργα δεν είναι έτοιμα για υλοποίηση. Όταν δεν έχεις χρήματα, όμως, πρέπει να βρεις για να κάνεις έργα στην πόλη σου» δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας να προτάσσουν το καλό της πόλης και όχι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.