Πασχαλινές βόλτες με inline animals στο Mediterranean Cosmos

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Τις ιππικές τους ικανότητες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ή και να επιδείξουν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Mediterranean Cosmos, χάρη στα Inline Animals ή αλλιώς στα αυτοκινούμενα λούτρινα ζώα. Φιλοξενούνται στο επίπεδο 1, στον «κίτρινο» διάδρομο του εμπορικού κέντρου και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2+ έως 12 ετών.

«Πρόκειται για μια νέα, φρέσκια, πρωτότυπη και άκρως διασκεδαστική όσο και εναλλακτική πρόταση παιχνιδιού, όπου όλα γίνονται αποκλειστικά με τη συμμετοχή του αναβάτη. Είναι ουσιαστικά μια ρεαλιστική προσομοίωση της κίνησης του αλόγου, όπου ο αναβάτης τεντώνει και μαζεύει τα πόδια του, ενώ ταυτόχρονα ανεβοκατεβαίνει στη σέλα.

Η ιδέα αρχικά ξεκίνησε μέσα σε αίθουσες ως βοήθεια για την αποκατάσταση ατόμων με κινητικά προβλήματα (έπειτα από ατύχημα) ή ως αρωγός στην
προσπάθεια για βελτίωση δεξιοτήτων σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες ή άλλες παθολογικές δυσλειτουργίες. Σιγά – σιγά όμως αυτό εξελίχθηκε στο
σημερινό παιχνίδι»,μας εξήγησε ο υπεύθυνος των Inline Animals κ. Γεώργιος Νάννος.

Τα αυτοκινούμενα λούτρινα ζωάκια δίνουν στα παιδιά μια πρώτης τάξης ευκαιρία για άσκηση, καθώς η κίνηση γίνεται μόνο με την προσπάθεια του αναβάτη. Το παιχνίδι λειτουργεί ως άσκηση εκγύμνασης των ποδιών (τετρακέφαλοι ειδικά),της πλάτης (σωστή θέση), ενώ σε μικρότερες ηλικίες τονώνει την αντίληψη και τις δεξιότητες ισορροπίας και κίνησης των παιδιών.

Για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε ηλικίας υπάρχουν 3 μεγέθη Inline Animals:

Το small size που απευθύνεται σε παιδιά από 2+ έως 4 ετών,
το medium size που είναι κατάλληλο για παιδιά από 4+ έως 9 περίπου ετών και το large size που μπορεί να καλύψει κυριολεκτικά τους πάντες, αφού μπορεί να σηκώσει μέχρι και 120 κιλά, ακόμη και ενήλικες με ύψος 1.90μ

Ειδικά για τους χώρους του Mediterranean Cosmos, η χρήση του παιχνιδιού απαγορεύεται στους ενήλικες και περιορίζεται αυστηρά σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών και μόνο υπό την συνοδεία και επίβλεψη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Η γκάμα από τα αυτοκινούμενα λούτρινα ζωάκια είναι μεγάλη, καθώς τα παιδιά έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από τα κλασσικά ponies και unicorns μέχρι τίγρεις, ρινόκερους, ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις.

Τα Inline Animals λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 12:00 έως τις 22:00. Το κόστος χρήσης τους είναι 2€ για 10 λεπτά για τα μικρού και μεσαίου μεγέθους ζωάκια και 3€ για 10 λεπτά για τα μεγάλα, ενώ στους πελάτες δίνεται μια bonus card, που προσφέρει δωρεάν βολτίτσες μετά από κάποιες επισκέψεις.

Τέλος, το πολυπόθητο παιχνίδι θα παραμείνει στο Mediterranean Cosmos έως τις 29 Απριλίου 2015, προκειμένου να ψυχαγωγεί και να τέρπει την ψυχή μικρών και μεγάλων παιδιών.

Info
Mediterranean Cosmos
Καθημερινά από τις 12:00 έως τις 22:00

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.