Δέκα υποτροφίες σε μαθητές γυμνασίου από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο

|
THESTIVAL TEAM

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο θα χορηγήσει 10 υποτροφίες σε μαθητές της β’ και γ’ γυμνασίου, καθώς και των τριών τάξεων του λυκείου τη νέα σχολική χρονιά (2013-2014). Για την επιλογή των υποτρόφων θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις…

στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτησή τους στις α΄, β΄ και γ΄ τάξεις του γυμνασίου καθώς και στις α΄ και β΄ τάξεις του λυκείου. Οι υποτροφίες προσφέρονται για την κάλυψη των διδάκτρων σε ποσοστό 100% και 50%. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου (επί της οδού Χαριλάου – Θέρμης).

 

Οι μαθητές των τάξεων α΄, β΄, γ΄ γυμνασίου καθώς και της α΄ λυκείου θα εξεταστούν στην ύλη της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών της προηγούμενης τάξης.  Οι μαθητές της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της β’ λυκείου θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά, ενώ οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης  στην ύλη των Αρχαίων.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές και μαθήτριες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η κοσμιοτάτη διαγωγή. Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ισχύουν για το σχολικό έτος 2013-2014 και η διαδικασία υποβολής αίτησης επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για όλες τις τάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Αριστοτελείου Κολλεγίου (τηλ. 2310/471-711, 2310/471131 κα Ξένη Ζαπρίδου). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης online αίτησης  στην ιστοσελίδα του σχολείου:  www.aristotelio.edu.gr.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.