Από νεαρό που πήγε σε συναυλία στη Χαλκιδική τα 36 κρούσματα στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Στη Θεσσαλονίκη και στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας τα θετικά κρούσματα σε διαμένοντες ανέρχονται σε 33, ενώ έχουν νοσήσει και τρεις εργαζόμενοι. Εξήγησε ότι εργαζόμενος, συγγενικό πρόσωπο του οποίου είχε επισκεφτεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές του διακοπές και πήγε σε συναυλία, νόσησε με αποτέλεσμα να κολλήσει ο ίδιος τον ιό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στους διαμένοντες του οίκου ευγηρίας. 

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας επισκέφτηκε τους νοσούντες, η πλειοψηφία των οποίων είναι ασυμπτωτικοί και είναι καλά στην υγεία τους.

Τα θετικά κρούσματα θα μεταφερθούν και θα νοσηλευτούν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.

Ο οίκος ευγηρίας τίθεται σε επταήμερη καραντίνα.

Από την πλευρά του ο κ. Μεταλλίδης σημείωσε ότι η ιχνηλάτηση είναι συνεχής και υπάρχει αυξημένη εγρήγορση για να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.