Τα «λουκέτα της αγάπης» έφτασαν στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Τα λουκέτα της αγάπης έκαναν την εμφάνισή τους και στην πόλη της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στην νέα γέφυρα, στον ποταμό Κόσυνθο στην Παλιά Πόλη, όπου ερωτευμένα ζευγαράκια επέλεξαν να “σφραγίσουν” τον έρωτά τους με κλειδαριές.

Πρόκειται για μια συνήθεια γνωστή ανά τον κόσμο, που συναντάτε σε διάφορες ιδιαίτερα δημοφιλής γέφυρες, όπως αυτή του Ριάλτο στο Λονδίνο αλλά και του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πρώτα λουκέτα της αγάπης, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζονται, είναι ήδη γεγονός στην νέα κρεμαστή γέφυρα που κατασκευάστηκε προσφάτως στην περιοχή, και ενώνει την περιοχή του Σαμακώβ με το Νησάκι στην Παλιά Πόλη.

Άγνωστα ζευγαράκια τοποθέτησαν κλειδαριές πάνω στην γέφυρα στις οποίες έχουν γράψει τα αρχικά τους και μια συμβολική για τους ίδιους ημερομηνία ή κάποιο άλλο πιθανό ερωτικό μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε αρκετές γέφυρες του εξωτερικού όπου έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα δεκάδες λουκέτα, έχουν καταγραφεί προβλήματα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ακόμη και η απομάκρυνση των κλειδαριών υπό τον φόβο πιθανής κατάρρευσης της γέφυρας.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη περίπτωση της περίφημης γέφυρας του Σηκουάνα, Pont Des Arts, απ’ όπου απομακρύνθηκαν «λουκέτα της αγάπης» 45 τόνων, το βάρος των οποίων δεν μπορούσε πλέον να το αντέξει η γέφυρα.

Πηγή: xanthinea.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.