Ένα διεθνές πενθήμερο θεατρικό workshop με τίτλο «Faces on stage Faces on camera» και μία παράσταση διοργανώνει το Θέατρο Άρατος, στο πλαίσιο του προγράμματος EDUCATHE, του Erasmus+ της Ε.Ε..

Συγκεκριμένα, το πενθήμερο ξεκινά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώνεται με την παράσταση την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 20.30, ενώ η είσοδος είναι δωρέαν για το κοινό. 

Το Εκπαιδευτικό θέατρο (Educational Theater) ως χώρος που θα αυξήσει την ένταξη και την απασχολησιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι μια διεθνής στρατηγική εταιρική σχέση 8 οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Συντονιστής είναι το Upset (Ζάγκρεμπ, Κροατία), σε συνεργασία με το Θέατρο Άρατος από τη Θεσσαλονίκη κι άλλους 6 οργανισμούς και φορείς από την Αθήνα (Ελλάδα), τις Βρυξέλλες (Βέλγιο), την Αττάλεια (Τουρκία), τις Συρακούσες (Ιταλία), το Βέντσπιλς (Λετονία) και τη Σόφια (Βουλγαρία).

Έχουν προγραμματιστεί συνολικά οκτώ εργαστήρια (workshopς) που θα διαρκέσουν 40 ημέρες με στόχο να γεφυρωθούν οι αποστάσεις και να μπει τέλος στην κοινωνική και εργασιακή διάκριση με βάση την αναπηρία.

Στα εργαστήρια συμμετέχουν 112 άτομα από επτά χώρες και οκτώ πόλεις στην Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη διοργανώνει το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό workshop (C2), μετά το Ζάγκρεπ (C1).

INFO:

"Faces on stage faces on camera"

Κυριακή 17.1.2016

Θέατρο Άρατος

Μοσκώφ 12, Τ. 2315 312 487

Ώρα έναρξης: 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ