Το Facebook αναπτύσσει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το Facebook μετά την εξαγορά της εταιρείας Oculus VR φαίνεται πως άρχισε να δουλεύει σιωπηλά σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Όπως δήλωσε ο Chief Product Officer του Facebook, Chris Cox, το Facebook ήδη έχει καταστρώσει τα σχέδιά του για το πώς θα κινηθεί στον χώρο του Virtual Reality.

Ένα από αυτά που ετοιμάζει το Facebook, σύμφωνα με το pcmag.com, είναι η ανάρτηση μίας “πλήρους εικόνας” για το πού βρίσκεται ο χρήστης. Ο χρήστης θα μπορεί πλέον να μοιράζεται όχι μόνο μόνο τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματα του, αλλά θα μπορεί να μοιράζεται με τους φίλους του, το περιβάλλον του.

Όσοι θα “διαβάζουν” το εμπλουτισμένο post που θα αποστέλλει ο φίλος τους στο Facebook, θα μεταφέρονται μέσω εικονικής πραγματικότητας στην τοποθεσία του χρήστη.

Ο Chris Cox ανέφερε ότι επώνυμοι ετοιμάζονται να εισέλθουν στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για πολλούς περισσότερους χρήστες, αλλά μάλλον θα αργήσει. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν αποκτήσει ένα VR headset.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.