Ήττα στο Αγρίνιο για τον Άρη: Τον “εκτέλεσε” ο Ρόσα

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναιτωλικό στο γήπεδο του Αγρινίου, στην αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο Ρόσα πέτυχε τα δύο γκολ του παιχνιδιού, που χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους. Για την ομάδα του Αγρινίου αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, που την ανέβασε στους 13 βαθμούς και της έδωσε βαθμολογική ανάσα ενόψει play out, στη μάχη που θα δώσει για παραμονή στην κατηγορία.

Οι “κιτρινόμαυροι”, στον αντίποδα, δεν εκμεταλλεύτηκαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής που ήταν άκρως ευνοϊκά ώστε να εδραιωθούν στην πεντάδα με απόσταση ασφαλείας. Με την “κρύα” ήττα που γνώρισε η ομάδα του Ένινγκ, παρέμεινε μεν στην πέμπτη θέση, αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από Ξάνθη και ΟΦΗ, με τη διαφορά να διατηρείται στους δύο βαθμούς (29-27).

Στα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά μοιρασμένο και ισορροπημένο, με λίγες καλές φάσεις. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά, όμως ο Ρόσα “χτύπησε” στις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας της Θεσσαλονίκεις, που πέρα από τις απουσίες των Ιντέγε, Ματίγια και Ρόουζ, είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα του Γκάμα που έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Βραζιλιάνος του Παναιτωλικού, άνοιξε το σκορ στο 58′ μετά από κόρνερ του Τζανακάκη, κατεβάζοντας ωραία την μπάλα και πλασάροντας εύστοχα μέσα από την περιοχή. Σε εκείνο το σημείο ο Αρης, με την είσοδο του Τόνσο, έπαιξε άκρως επιθετικά, όμως δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία για γκολ και είχε απλά μία ανούσια κατοχή.

Έτσι, έδωσε κενούς χώρους και στο 78′ οι γηπεδούχοι «σφράγισαν» τη νίκη τους με ένα φανταστικό γκολ. Ο Μουνιέ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε για τον Ντάουντα, εκείνος την «έκοψε» μέσα στην περιοχή και ο Ρόσα με εντυπωσιακή λόμπα διπλασίασε τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Ρόσα, Ντάλσιο, Άλβαρες (81′ Μαλής), Κέβιν, Ντάουντα, Τζανακάκης (63′ Μουνιέ), Λιάβας (88′ Μαρσιάλ), Σιέστεντ

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (83′ Μαρτίνες), Σάσα, Μπα (65′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Γκάμα (42′ Ντιγκινί), Λάρσον, Ντουρμισάι

Φωτο: Intime

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.