Για τον λόγο που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, το περιστατικό με το κουτάκι μπύρας στη Λεωφόρο, αλλά και τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, μίλησε ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

 Διαβάστε μερικά σημεία από τη συνέντευξη του Σέρβου προπονητή στη «Metrosport»:

Γα την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ: Ένα χρόνο δεν μιλούσα, δεν είπα τίποτα γιατί σεβάστηκα την ομάδα και τον κόσμο. Όλους. Ήμουν στον ΠΑΟΚ αρκετά χρόνια ως παίκτης και στο τέλος ως προπονητής. Τον λόγο για τον οποίο έφυγα τον ξέρει αυτός που πρέπει να τον γνωρίζει. Το τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι υπήρχαν κάποια εσωτερικά προβλήματα μέσα στην ομάδα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Όπως είπα όμως, αυτός που πρέπει να ξέρει τους λόγους, τους γνωρίζει.

Για το αν αισθάνεται ότι άφησε μισή δουλειά στον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο να επιστρέψει: Η δουλειά είναι τέτοια που δεν μπορείς να ξέρεις πού θα πας και πού θα καταλήξεις. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Από τον ΠΑΟΚ έφυγα όχι σαν εχθρός, αλλά σαν φίλος. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα απ' όσα έχω κάνει. Τόσο όταν ήμουν παίκτης, όσο και τώρα που είμαι προπονητής κάθε μέρα προσπαθούσα και προσπαθώ να κάνω το καλό για την ομάδα. Από πουθενά δεν έχω φύγει σαν εχθρός, από όσες ομάδες πέρασα με καμία δεν είχα προβλήματα. Αν επιστρέψω ή όχι, αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, θα το δείξει ο χρόνος...

Για τον αν έχει μιλήσει με τον Σαββίδη από τότε που έφυγε: Όχι, δεν έχω μιλήσει με τον κ.Σαββίδη. Η τελευταία φορά ήταν πριν από έναν χρόνο, δεν έχουμε μιλήσει από τότε.

Για το αν ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει μαζί του: Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε και ζητάνε. Δεν έχω ζητήσει κάτι, ποτέ και από κανέναν στη ζωή μου. Δούλεψα στην ομάδα 1,5 χρόνο. Το τι πρόσφερα και τι δεν πρόσφερα είναι πλέον ιστορία. Υπάρχουν πολλοί που όταν φεύγουν χτυπάνε πόρτες, ζητάνε... Δεν είμαι από αυτούς. Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω ποτέ. Έχω φύγει από την ομάδα σαν φίλος και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Αυτό που με ενόχλησε, το ξέρει ο ίδιος και δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Τόσο στον κ.Σαββίδη, όσο και στους παίκτες και τον κόσμο.

Για τον τραυματισμό του στη Λεωφόρο και τη σύγκριση με τον Γκαρθία: Δεν θέλω να συγκρίνω τον τραυματισμό μου με αυτόν του Γκαρθία. Όχι ότι δεν είναι για σύγκριση. Χτυπήθηκε κι αυτός, χτυπήθηκα κι εγώ και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει όπως θέλει. Θέλω να σας πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος ενός αθηναϊκού σάιτ κι ενός δημοσιογράφου για πράγματα που έχουν γραφτεί εναντίον μου. Θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει. Υπάρχουν νόμοι. Με μεγάλη μου χαρά ό,τι προκύψει από αυτή την υπόθεση θα το δώσω για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτά που γράφτηκαν εξυπηρετούν ορισμένα συμφέροντα, κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν κέρδος εκείνη τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Όλοι είδαν τι έγινε. Μακάρι να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, όχι μόνο σε μένα, σε κανέναν άλλο. Να σας πω και κάτι ακόμη; Υπάρχουν οικογένειες και παιδιά που τα βλέπουν αυτά. Και εγώ έχω δύο παιδιά και ευτυχώς δεν είδαν το συμβάν εκείνη τη στιγμή. Βάλτε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση και σκεφτείτε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη δουλειά σας. Το ξαναλέω: Μακάρι να μη συμβούν ξανά σε κανένα γήπεδο και σε κανέναν συνάδελφο.

Για το φετινό πρωτάθλημα, την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη διαιτησία: Δεν θέλω να σχολιάζω τη διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου ήταν κατά πολύ ανώτερος της ΑΕΚ, δίκαια κέρδισε και θα μπορούσε να το κάνει με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ. Ήταν δίκαιη και άνετη επικράτηση. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, στον πρώτο γύρο έχασε αρκετούς πόνους που μπορούσε να πάρει γιατί δεν έπαιζε και στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα έκανε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, κέρδισε όλα τα ματς εκτός από ένα. Σίγουρα υπάρχει πίκρα για τον τρόπο που χάθηκε το πρωτάθλημα. Πήρε όμως ένα τρόπαιο που έχει μεγάλη σημασία για όλους όσοι αγαπάνε την ομάδα και τον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει συνηθίσει να παίρνει δύο συνεχόμενα τρόπαια. Έχει άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, πριν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

*Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε στη σημερινή «Metrosport»