Tέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν

|
THESTIVAL TEAM

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Ζινεντίν Ζιντάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Σήμερα το πρωί ο Ζιντάν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Μετά από δυόμισι χρόνια στον πάγκο της ομάδας και μετά την κατάκτηση τριών συνεχόμενων Τσάμπιονς Λιγκ, αποχωρεί από τους “Μερένχες”.

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Φλορεντίνο Πέρεθ: “Πρέπει να μιλήσει ο Ζιντάν, πρώτος. Ήλθε να με δει χθες (30/5) για να μου ανακοινώσει μια απρόσμενη απόφαση, αυτός είναι που πρέπει να εξηγήσει. Είναι απρόσμενη απόφαση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη σεβαστούμε. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, για ο,τι έκανε στην ομάδα. Δεν είναι ένα αντίο. Εάν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει”.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ζινεντίν Ζιντάν: “Όπως κι ο πρόεδρος, έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ. Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή. Αλλά, είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. Χρειάζεται άλλη μεθοδολογία δουλειάς, γι’ αυτό κι έλαβα αυτή την απόφαση.

H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. Είναι η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή.

Ο κόσμος τόσο ως προπονητή, όσο κι ως ποδοσφαιριστή με στήριξε πάντα. Αγαπώ αυτόν τον κόσμο και θέλω να τον ευχαριστήσω ακόμη μία φορά. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Ζήσαμε, κάποιες από αυτές. Για παράδειγμα, όταν υπάρχουν αποδοκιμασίες. Αλλά, αυτό είναι μέρος της ομάδας, έχουμε απαιτητικούς οπαδούς. Όταν έχεις δύσκολες στιγμές, πρέπει να βγεις μπροστά κι ο κόσμος το καταλαβαίνει.

Για το αν το γνώριζαν οι παίκτες: “Ναι, το ξέρουν. Δεν μίλησα ατομικά με τον καθένα, αλλά η ομάδα το γνωρίζει μέσω γραπτού μηνύματος. Θα μιλήσω με τους αρχηγούς, μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος”.

Για την απόφασή του: “Είναι δική μου απόφαση. Είναι κόσμος που μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά πράγματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή. Όταν δεν βλέπω καθαρά ότι θα συνεχίσουμε να νικάμε… Στη διάρκεια της σεζόν μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αλλά, εάν δεν το βλέπω τόσο ξεκάθαρα όσο θέλω, καλύτερα να αλλάξει. Να μην συνεχίσω και να κάνω βλακείες”.

Για το κλείσιμο ενός κύκλου: “Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία , ένα έκλεισε ένας κύκλος. Είναι μια πολύ συμπαγής ομάδα και το έχει αποδείξει. Δεν ψάχνω άλλη ομάδα. Το μήνυμα το έδωσε στην ομάδα. Έλαβαν όλοι το μήνυμα. Μετά, μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος και του είπα τι θα συνέβαινε. Ζήσαμε πολλά πράγματα μαζί. Του εύχομαι τύχη. Του είπα ότι ήταν χαρά μου να μοιραστούμε τα αποδυτήρια μαζί”.

Για το τι άλλαξε: “Δεν άλλαξε τίποτα. Είναι μια φυσιολογική εξάντληση. Το έχω πει, ότι σε αυτή την ομάδα τα πάντα μπορούν να τελειώσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Και μέρα με τη μέρα τελείωσε για μένα, μετά από τρία χρόνια. Δεν έχω κουραστεί να προπονώ. Έχω τρία χρόνια εδώ, τελείωσε.

Είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται. Υπάρχουν σεζόν που κάποιος τις ζει έντονα και πρέπει να ξέρει πότε θα σταματήσει. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Μαζί μου, θα ήταν δύσκολο να νικά τη σεζόν που έρχεται. Το είδαμε, ήταν δύσκολος χρόνος στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν στιγμές που δεν ξεχνώ. Κι όταν είμαστε σε αυτή την ομάδα, πρέπει να το γνωρίζουμε. Εάν πρόκειται να ζήσω άλλη σεζόν που θα τελειώσει άσχημα, δεν το θέλω. Θέλω να έχει τελειώσει καλά αυτή η θητεία μου στη Ρεάλ”.

Για την καλύτερη και χειρότερη ανάμνηση: “Η καλύτερη ανάμνηση ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε εδώ. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες, το όνειρο πολλών είναι να παίξουν μια ημέρα στη Ρεάλ. Η πιο σημαντική και πιο ωραία στιγμή, ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε εδώ. Και σαν προπονητής, το γεγονός ότι κατέκτησα το πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν, η χειρότερη στιγμή ήταν το ματς με τη Λεγανές (αποκλεισμός Copa del Rey).

Για το εάν έχει σχέσει με ενδεχόμενη αποχώρηση του Κριστιάνο: “Όχι δεν έχει καμία σχέση”.

Για το εάν θα άλλαζε την απόφασή του σε περίπτωση που δεν κατακτούσε το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο Champions League: “Δεν ξέρω, μπορεί εάν είχαμε χάσει, μπορεί…”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.