Και στη Λάρισα έφτασε η «μόδα» της πώλησης take away αλκοόλ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα που παρείχαν τα οινοπνευματώδη ποτά το βράδυ της Τρίτης, παρά τις αυστηρές συστάσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας!

Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις έξω από δυο γνωστά καφέ στο κέντρο της Λάρισας και μία κάβα κοντά στο ποτάμι. Οι επίδοξοι αγοραστές απομακρύνθηκαν χωρίς παρατράγουδα, αλλά οι καταστηματάρχες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Τελικά, αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για πιθανή τέλεση αδικημάτων που αφορούν την άδεια λειτουργία των καταστημάτων τους.

Αλλά και στο Αγρίνιο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου, που το άνοιξε μέρα- μεσημέρι και εξυπηρετούσε δυο πελάτες οι οποίοι κάθονταν στα τραπέζια! Όπως είναι φυσικό, του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που του άσκησε δίωξη για παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων για λόγους δημόσιας υγείας.

Πηγή: protothema.gr