Τον απόλυτο τρόμο βίωσε 30χρονος στη Θεσσαλονίκη όταν έπεσε στα χέρια συμμορίας που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον ληστέψει μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Έπειτα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους φερόμενους ως δράστες ενώπιον του δικαστή.

Του πήραν laptop, 1000 ευρώ και "σήκωσαν" λεφτά από τους λογαριασμούς του

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr οι τρεις δράστες κατάφεραν να εισβάλουν αιφνιδιαστικά στο σπίτι του 30χρονου, στην περιοχή της οδού Γιαννιτσών, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν και κάλυψαν το πρόσωπό του με κουκούλα. Απειλώντας τη ζωή του κατάφεραν να αποσπάσουν από αυτόν πληροφορίες για το που έχει κρυμμένα πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα. Του πήραν τον προσωπικό του φορητό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 1000 ευρώ καθώς και κάρτες ανάληψης τραπεζών με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Ο 30χρονος ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας και τότε ξεκίνησε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού που συνέλεξαν οι αρχές από την περιοχή του σπιτιού του 30χρονου. Στην συνέχεια ζητήθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των φερόμενων δραστών και τέλος διενεργήθηκε μία κατ’ οίκον έρευνα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ταυτοποίησή τους και τους κάλεσαν να απολογηθούν. Πρόκειται για μία 25χρονη Αλβανίδα και δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 38 ετών. Στην απολογία τους αρνήθηκαν ότι προέβησαν στις πράξεις της αρπαγής και της ληστείας. Τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι ψεύδονται. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.