Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγας επιχείρησε να μαχαιρώσει στο λαιμό αστυνομικό

|
THESTIVAL TEAM

Οι φωνές των συναδέλφων του και μία κίνηση από ένστικτο φαίνεται ότι έσωσε τον αστυνομικό, τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι μετανάστης στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας.

Σύμφωνα με το bloko.gr, αστυνομικοί μετέφεραν μετανάστες από τον καταυλισμό στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποβάλουν εκεί αίτημα ασύλου. Στη διαδρομή της επιστροφής, μία γυναίκα-μετανάστης δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και οι αστυνομικοί της πρότειναν να περάσει σε έναν οικίσκο μέχρι να φωνάξουν κάποιον να την εξετάσει. Οι συγγενείς της, όμως, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τί ακριβώς συμβαίνει και μη θέλοντας να αφήσουν τη γυναίκα μόνη, άρχισαν να φωνάζουν. Ξαφνικά ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και επιχείρησε να χτυπήσει τον αστυνομικό στον λαιμό.

Συνάδελφοί του, μόλις είδαν τη σκηνή, ξεκίνησαν να φωνάζουν “μαχαίρι-μαχαίρι” και ο αστυνομικός-στόχος έκανε μία κίνηση την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί το χτύπημα στον λαιμό, αλλά στο σαγόνι.

Ο μετανάστης συνελήφθη, ενώ ο αστυνομικός δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.