Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμαριάς καταδικάζει την προσαγωγή 10 μαθητών, ηλικίας 13-15 ετών, στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς. Η προσαγωγή έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από την αυλή του 11ου Γυμνασίου, μετά από μήνυση της Διεύθυνσης του σχολείου κατά αγνώστων για βανδαλισμό. Είχανπροηγηθεί τις προηγούμενες μέρες φθορές στο κτίριο (graffiti).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, τα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου έπαιζαν και συζητούσαν. «Οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε μαθητές αντιμετωπίζοντας τους ως εγκληματίες! Θεώρησαν προφανώς ότι οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στο σχολείο είναι ένοχος!!!» τονίζουν οι γονείς των μαθητών και προσθέτουν: «Τα παιδιά μας στερούνται ελεύθερους χώρους για παιχνίδι και άθληση. Τα προαύλια των σχολείων λειτουργούν ως τέτοιοι, εκτός του σχολικού ωραρίου. Αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής αρχής η λήψηαπαραίτητωνμέτρων για την ασφάλεια των παιδιών μας (πρόσληψη σχολικών φυλάκων, συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η δημιουργία νέων).Τα παιδιά μας σέβονται κι αγαπούν το χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέραςτους».

Ο Σύλλογος Γονέων σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν κλείνει τα μάτια σε παραβατικές συμπεριφορές ή σφάλματα νέων ανθρώπων, σημειώνει ωστόσο ότι «για να κριθούν ως τέτοια οφείλουν να έχουν αποδεικτικά στοιχεία».
«Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Η αστυνομία δεν έχει δουλειά μέσα στα σχολεία, εκφοβίζοντας τους μαθητές» καταλήγει η ανακοίνωση.