Με απεργία των δασκάλων θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

|
THESTIVAL TEAM

Στην κατεύθυνση των κινητοποιήσεων κινούνται οι αποφάσεις που έλαβε η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων. Νωρίτερα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα τους άμεσους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση.

Επίσης, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κύκλος Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων σε όλη τη χώρα και Ολομέλεια Προέδρων, με τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ να εισηγείται επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με τη μορφή τριήμερων ή πενθήμερων απεργιών.

Τα βασικά αιτήματα της ΔΟΕ είναι:

Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.
Μείωση διδακτικής ύλης.
Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, δύο εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.