ΑΠΘ: Αποχώρησαν από το κτίριο διοίκησης τα μέλη της Συγκλήτου

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ τα μέλη της Συγκλήτου, απο το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, κατά την οποία, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, ήταν όμηροι φοιτητών. 

Ήταν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι όταν ομάδα φοιτητών παραβίασε την πόρτα του ισογείου του κτηρίου της Πρυτανείας την ώρα που στον 7ο όροφο συνεδρίαζε η Σύγκλητος κεκλεισμένων των θυρών. Οι νεαροί, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον χώρο για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, διαπληκτίστηκαν με φύλακα, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος.

Οι καθηγητές παρέμειναν επί περίπου 4 ώρες κλειδωμένοι στην αίθουσα και χρειάστηκε να επιστρατευτεί κλειδαράς για να μπορέσουν να αποχωρήσουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι φοιτητές υποστήριξαν ότι ήθελαν να καταθέσουν τα αιτήματα τους για θέματα όπως η Σίτιση, στέγαση και η υποβάθμιση των πτυχίων τους, ενώ διέψευσαν ότι κράτησαν ομήρους τα μέλη της Συγκλήτου. 

Το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ παραμένει υπό κατάληψη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.